Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2007

onsdag 28 februari 2007

Framåt!
Jag är trött på snö och kyla nu, men Muffin gillar att vara ute och skutta i snön. Hon springer före och jag pulsar efter så gott det går.
(De andra i familjen är det svårt att få ut).
Nelly var och red i dag. Jag och Muffin gick till kiosken och utanför veterinären som ligger på vägen till stallet kom en lös riezenschnauser farande och morrade. På den där tiondels sekunden hann jag tänka ut en förmodligen inte så lyckad plan att låta Muffin springa in under staketet till hästhagen och att den inte skulle kunna ta sig under. Men jag halkade på isen på vägen och ramlade på knä. Den stora hunden blev så förvånad av detta att han tvärvände och sprang tillbaka till sin matte. Muffin hälsade lite lugnare på den andra hunden, en whippet som också sprang fram.
Riesenschnauzern (tur att jag inte har en sån, för det är svårare att stava till än pumi) var nog bara nyfiken och lite bufflig, men man vet ju inte det förrän efteråt.

lördag 24 februari 2007

Fiiin Muffin!
Muffin fick rosett på Västsvenska Fågelhundsklubbens inofficiella utställning. Hon är ingen fågelhund, men det var för alla raser. Och hon är väldigt intresserad av fåglar!

I morse ångrade vi verkligen att vi anmält oss. Alldeles för kallt för att lämna sängen.
Men Sätila ligger nära, en halvtimmes bilresa, så vi gav oss i väg. Vi hade tänkt oss att utställningen skulle vara i en gymnastiksal, för den var på Naturbruksgymnasiet. Men det var i ett ridhus. Kallt. Men vi hade tur och blev bedömda ganska snabbt, vallhundarna var först. Det var ingen annan pumi, så vi kapade åt oss en tjusig BIR-valprosett utan konkurrens. Vi hade tränat för dåligt (inte alls faktiskt) så uppställning och tandvisning gick väl inget vidare. Muffin blir så glad och vill hälsa på domaren och står inte still. Fast hellre för glad än rädd. Men hon gick snyggt. I valpgruppfinalen kom vi på fjärde plats av fem hundar. Hon blev så entusiastisk av de andra hundarna att hon den här gången skuttade fram i stället för att trava.

Kritiken: Trevlig tikvalp. Vackert huvud och mörka ögon. Korrekt bett. Korrekta öron. Rastypiska vinklar fram. Tillräckliga bak. Vacker överlinje. Välkroppad. Utmärkt benstomme. Rör sig utmärkt runt om. Bra päls och färg.

Vi frös så mycket så vi orkade inte stanna för att titta på Pepsi eller vänta för att se om det skulle bli Barn med hund. In i bilen och hem bara!
Tjusig rosett

måndag 19 februari 2007

Idag var det slut på lovet och friden, och dags att gå till skolan. Men man kan ju inte ha lov jämt... Iallafall hann jag med en skogsrunda efter skolan, det blir inte mörkt lika fort nu. Mårran följde med som vanligt, (suck). Men det är ändå bra, för hon motionerar Muffin väldigt bra. När dom hade lekt klart och rusat runt så hade vi lite mental aktivering. Jag hade med köttbullsbitar som jag slängde ut på marken. Sen fick Mårran och Muffin nosa upp dom. Det är ju lite mer spänning för Muffin om man har kattkonkurrens om godbitarna. Lite tävling liksom. Det nya stretch-anti ryck kopplet vi köpte har funkat väldigt bra, tycker både jag och mamma. Det tycker dock inte pappa, men (hehe) det hade jag ju inte väntat mig. Det får bli ett tjej-koppel helt enkelt. //Nelly (L)

lördag 17 februari 2007

Pumi on the rocks!
Efter klippningen kopplade vi av med en skogsrunda. Jag såg alla tottarna sticka ut..ehh...det återstår en del klippning. Pälsen på benen blev full med grankvistar och lera som vanligt. Bilden blev supersuddig (jag fotograferar mest med mobilen, det är inte så lätt, fast jag ställer in den på sport-rörliga objekt, en pumi är ett väldigt rörligt objekt). Jag förvandlade den till en akvarell med bildprogrammet. Så nu är det KONST i stället för suddig bild. Det rosa är inte tungan utan en strumpa med en boll i.
Bara lite finputsning kvar
Hoppsan, vi hade visst anmält oss till inofficiell valputställning i Sätila om en vecka. Så i dag blev det klippning. Jag fegade inte utan tog djupa tag med saxen i pälsen direkt. (Tänker att det inte är några "riktiga" pumiexperter i Sätila som kan skratta åt oss om det blir fel).
Försökte komma ihåg vad som stod från ungerska klippkursen, men mindes bara att öronen skulle vara trekantiga.
Men jag kom ihåg en del av vad Ann-Sofie och Inger lärt mig. Och Muffin är duktig på att bli klippt, hon står ganska så still.
Det återstår förstås en del finputsning, men jag är rätt nöjd.
Muffin är röd i pälsen på en tass. Först trodde vi hon var skadad, hade fastnat med en sporre i något eller så.
Men efter noggrann undersökning kom vi fram till att det var - läppstift.
Hon är helt klart en fjortis nu!

fredag 16 februari 2007

Idag har vi varit i Göteborg igen, och shoppat lite. Muffin hade roligt som vanligt, bland annat var vi i hund-pryls butiken Hos Hugo. Mufin fick komma in och hälsa på Hugo, som är en kinesisk nakenhund. Det gillade hon, men hon kan ju bli lite bufflig och över-glad med andra hundar så Hugo blev nog liite rädd i början. Men sen lungnade hon ner sig. Vi köpte ett bacon-tuggben som Muffin ska få smaska i sig snart. Annars har vi inte gjort så mycket. Min kompis Denise var här igår, det tyckte Muffin var roligt. Vi gick ut på promenad och Muffin hoppade över stockar, och gick balansgång på ett träd. Vi hittade en riktig liten agilitybana där ute. Men jag säger inte var, det är hemligt :P

tisdag 13 februari 2007

Efter badet-mys

Först en bild på Muffin i nya badrocken. Nu har hon verkligen badat, för det var så lerigt på ridklubben. Först toksprang hon lite, utan rock, och skakade sig. Sen lät hon oss sätta på badrocken och kröp ihop och sov i soffan.
Sen till utmaningen, som kom från Marre (en annan pumibloggare) och nu är vidareskickad till flera:

Utmaning 1
4 lögner och en sanning, vilken är sann?
1, Jag kan stenografera på italienska
2, Jag kommer från Norrland
3, Jag har jobbat som ridlärare
4, Jag älskar skaldjur
5, Mitt hem är mycket välstädat

Klicka på Läs Mer för att se resten!

måndag 12 februari 2007

Snygg gul badrockGår att springa i med
Nu har jag sytt klart Muffins badrock som hon kan ha när hon fryser och är blöt efter badet.
Spanar på fåglar
Bilderna är från i går. Vi var i Nolhagaparken i Alingsås och hade lite "civilisationsträning" medan Nelly och hennes kompisar badade i simhallen. Efter en halvtimme slutade hon flaxa omkring och försöka hälsa på alla mötande människor och började promenera fint i kopplet som en stadshund. Hon gillade att vara vid sjön och spana på fåglar. Muffin är mycket intresserad av fåglar. Sen hittade vi en bra trappa att träna i. Trappan hemma är rätt brant och hal. Vi brukar spärra av den med kompostgaller. Men glömmer vi så kilar hon upp. Fast ner går hon inte.
I parken fanns ett (just det) fågelskådningstorn med en perfekt trappa. Breda fina trappsteg och inte halkig alls, och ingenstans där det gick att trilla ner. Först var hon tveksam, men efter två gånger tyckte hon att det var kul.
Det är väl inte bra med spring i trappor, men det är bra att ha gjort det så hon vet att det inte är farligt när det nångång behövs.
Till sist gick vi balansgång på en spång och gick en liten tur på stan. En tuff dag i kylan för oss båda. Vi somnade gott sen.
Ner kommer man alltidHär kommer jag
Hej hej allihop! Det var vääldigt längesen jag skrev här på bloggen, men det har ju varit mycket med skola och så. Idag är det första dagen på sportlovet, men det blir inga skidor för min del, här är knappt nån snö. Så idag ska jag och Muffin mest sitta inne och slappa, det e ju jättekallt ute. Men vi får la försöka träna lite freestyle och sånt i köket. Eller klippning, Muffin och jag ska på utställning den 25:e februari, en inofficiell visserligen, men det är ju bra träning för oss båda två. Vi ska vara med på barn med hund också, det har jag aldrig gjort så det blir ju intressant. När jag var yngre var jag lite för blyg för att våga vara med på det nämligen.

lördag 10 februari 2007

Vi har inte hunnit blogga på flera dar, mycket jobb och annat. Nu ska vi slappa och gå på långa hundpromenader. I dag smög katten Mårran efter oss, de gör så ibland. Muffin tycker det är lika pinsamt som vi med en smygande katt efter sig. Hon försökte jaga hem henne, men Mårran springer inte för hundar. Hon barrikaderade sig bak ett träd i stället.
Till sist gav Muffin upp. Men Mårran vände hem på egen hand. Vi spelade in lite pumispring (vänta tills filmen laddat färdigt innan ni klickar på pilen):

måndag 05 februari 2007

De kunde sy mig ett köttben istället!
I dag kom boken vi beställt. Sy till hunden. Muffin behöver absolut en mysig badrock att svepa in sig i när hon badat. Kanske kan det få henne att avhålla sig från att välta huset, vilket annars är standard-tork-metoden för en pumi.
Boken har mönster på täcken och halsband, men också bäddar och väskor. Så där finns en del att bli inspirerad av även för oss som har en hund med mycket päls.
Nelly syr badrocken av en frottéhandduk.
Jag tränar "höger-fot" och har nu bestämt att kommandot för detta är "HÄL". Vitsigt tycker jag, men resten av familjen tyckte det var konstigt. Muffin vet att det korrekta kommandot till detta, som till mycket annat är: Korv (eller möjligen Köttbulle).

lördag 03 februari 2007

Pontus är lite nyfiken.Men fattar ni inte? Man ska äta dom!
Nu är vi hos Jon i Hammarkullen och hälsar på. Han har en råtta!
Muffin vet precis vad en pumi ska göra med en råtta. Men får hon små bitar av baguett är hon beredd att göra ett undantag för Pontus.
Muffin och Nelly i skogen
I dag skiner vårsolen. Snön smälter och det känns som vår! (Jaja, det blir säkert mer snö, men vi njuter så länge det varar.