Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förFebruary 2007

onsdag 28 februari 2007

FramÄt!
Jag Àr trött pÄ snö och kyla nu, men Muffin gillar att vara ute och skutta i snön. Hon springer före och jag pulsar efter sÄ gott det gÄr.
(De andra i familjen Àr det svÄrt att fÄ ut).
Nelly var och red i dag. Jag och Muffin gick till kiosken och utanför veterinÀren som ligger pÄ vÀgen till stallet kom en lös riezenschnauser farande och morrade. PÄ den dÀr tiondels sekunden hann jag tÀnka ut en förmodligen inte sÄ lyckad plan att lÄta Muffin springa in under staketet till hÀsthagen och att den inte skulle kunna ta sig under. Men jag halkade pÄ isen pÄ vÀgen och ramlade pÄ knÀ. Den stora hunden blev sÄ förvÄnad av detta att han tvÀrvÀnde och sprang tillbaka till sin matte. Muffin hÀlsade lite lugnare pÄ den andra hunden, en whippet som ocksÄ sprang fram.
Riesenschnauzern (tur att jag inte har en sÄn, för det Àr svÄrare att stava till Àn pumi) var nog bara nyfiken och lite bufflig, men man vet ju inte det förrÀn efterÄt.

lördag 24 februari 2007

Fiiin Muffin!
Muffin fick rosett pÄ VÀstsvenska FÄgelhundsklubbens inofficiella utstÀllning. Hon Àr ingen fÄgelhund, men det var för alla raser. Och hon Àr vÀldigt intresserad av fÄglar!

I morse Ängrade vi verkligen att vi anmÀlt oss. Alldeles för kallt för att lÀmna sÀngen.
Men SÀtila ligger nÀra, en halvtimmes bilresa, sÄ vi gav oss i vÀg. Vi hade tÀnkt oss att utstÀllningen skulle vara i en gymnastiksal, för den var pÄ Naturbruksgymnasiet. Men det var i ett ridhus. Kallt. Men vi hade tur och blev bedömda ganska snabbt, vallhundarna var först. Det var ingen annan pumi, sÄ vi kapade Ät oss en tjusig BIR-valprosett utan konkurrens. Vi hade trÀnat för dÄligt (inte alls faktiskt) sÄ uppstÀllning och tandvisning gick vÀl inget vidare. Muffin blir sÄ glad och vill hÀlsa pÄ domaren och stÄr inte still. Fast hellre för glad Àn rÀdd. Men hon gick snyggt. I valpgruppfinalen kom vi pÄ fjÀrde plats av fem hundar. Hon blev sÄ entusiastisk av de andra hundarna att hon den hÀr gÄngen skuttade fram i stÀllet för att trava.

Kritiken: Trevlig tikvalp. Vackert huvud och mörka ögon. Korrekt bett. Korrekta öron. Rastypiska vinklar fram. TillrÀckliga bak. Vacker överlinje. VÀlkroppad. UtmÀrkt benstomme. Rör sig utmÀrkt runt om. Bra pÀls och fÀrg.

Vi frös sÄ mycket sÄ vi orkade inte stanna för att titta pÄ Pepsi eller vÀnta för att se om det skulle bli Barn med hund. In i bilen och hem bara!
Tjusig rosett

mćndag 19 februari 2007

Idag var det slut pÄ lovet och friden, och dags att gÄ till skolan. Men man kan ju inte ha lov jÀmt... Iallafall hann jag med en skogsrunda efter skolan, det blir inte mörkt lika fort nu. MÄrran följde med som vanligt, (suck). Men det Àr ÀndÄ bra, för hon motionerar Muffin vÀldigt bra. NÀr dom hade lekt klart och rusat runt sÄ hade vi lite mental aktivering. Jag hade med köttbullsbitar som jag slÀngde ut pÄ marken. Sen fick MÄrran och Muffin nosa upp dom. Det Àr ju lite mer spÀnning för Muffin om man har kattkonkurrens om godbitarna. Lite tÀvling liksom. Det nya stretch-anti ryck kopplet vi köpte har funkat vÀldigt bra, tycker bÄde jag och mamma. Det tycker dock inte pappa, men (hehe) det hade jag ju inte vÀntat mig. Det fÄr bli ett tjej-koppel helt enkelt. //Nelly (L)

lördag 17 februari 2007

Pumi on the rocks!
Efter klippningen kopplade vi av med en skogsrunda. Jag sÄg alla tottarna sticka ut..ehh...det ÄterstÄr en del klippning. PÀlsen pÄ benen blev full med grankvistar och lera som vanligt. Bilden blev supersuddig (jag fotograferar mest med mobilen, det Àr inte sÄ lÀtt, fast jag stÀller in den pÄ sport-rörliga objekt, en pumi Àr ett vÀldigt rörligt objekt). Jag förvandlade den till en akvarell med bildprogrammet. SÄ nu Àr det KONST i stÀllet för suddig bild. Det rosa Àr inte tungan utan en strumpa med en boll i.
Bara lite finputsning kvar
Hoppsan, vi hade visst anmÀlt oss till inofficiell valputstÀllning i SÀtila om en vecka. SÄ i dag blev det klippning. Jag fegade inte utan tog djupa tag med saxen i pÀlsen direkt. (TÀnker att det inte Àr nÄgra "riktiga" pumiexperter i SÀtila som kan skratta Ät oss om det blir fel).
Försökte komma ihÄg vad som stod frÄn ungerska klippkursen, men mindes bara att öronen skulle vara trekantiga.
Men jag kom ihÄg en del av vad Ann-Sofie och Inger lÀrt mig. Och Muffin Àr duktig pÄ att bli klippt, hon stÄr ganska sÄ still.
Det ÄterstÄr förstÄs en del finputsning, men jag Àr rÀtt nöjd.
Muffin Àr röd i pÀlsen pÄ en tass. Först trodde vi hon var skadad, hade fastnat med en sporre i nÄgot eller sÄ.
Men efter noggrann undersökning kom vi fram till att det var - lÀppstift.
Hon Àr helt klart en fjortis nu!

fredag 16 februari 2007

Idag har vi varit i Göteborg igen, och shoppat lite. Muffin hade roligt som vanligt, bland annat var vi i hund-pryls butiken Hos Hugo. Mufin fick komma in och hÀlsa pÄ Hugo, som Àr en kinesisk nakenhund. Det gillade hon, men hon kan ju bli lite bufflig och över-glad med andra hundar sÄ Hugo blev nog liite rÀdd i början. Men sen lungnade hon ner sig. Vi köpte ett bacon-tuggben som Muffin ska fÄ smaska i sig snart. Annars har vi inte gjort sÄ mycket. Min kompis Denise var hÀr igÄr, det tyckte Muffin var roligt. Vi gick ut pÄ promenad och Muffin hoppade över stockar, och gick balansgÄng pÄ ett trÀd. Vi hittade en riktig liten agilitybana dÀr ute. Men jag sÀger inte var, det Àr hemligt :P

tisdag 13 februari 2007

Efter badet-mys

Först en bild pÄ Muffin i nya badrocken. Nu har hon verkligen badat, för det var sÄ lerigt pÄ ridklubben. Först toksprang hon lite, utan rock, och skakade sig. Sen lÀt hon oss sÀtta pÄ badrocken och kröp ihop och sov i soffan.
Sen till utmaningen, som kom frÄn Marre (en annan pumibloggare) och nu Àr vidareskickad till flera:

Utmaning 1
4 lögner och en sanning, vilken Àr sann?
1, Jag kan stenografera pÄ italienska
2, Jag kommer frÄn Norrland
3, Jag har jobbat som ridlÀrare
4, Jag Àlskar skaldjur
5, Mitt hem Àr mycket vÀlstÀdat

Klicka pÄ LÀs Mer för att se resten!

mćndag 12 februari 2007

Snygg gul badrockGĂ„r att springa i med
Nu har jag sytt klart Muffins badrock som hon kan ha nÀr hon fryser och Àr blöt efter badet.
Spanar pÄ fÄglar
Bilderna Àr frÄn i gÄr. Vi var i Nolhagaparken i AlingsÄs och hade lite "civilisationstrÀning" medan Nelly och hennes kompisar badade i simhallen. Efter en halvtimme slutade hon flaxa omkring och försöka hÀlsa pÄ alla mötande mÀnniskor och började promenera fint i kopplet som en stadshund. Hon gillade att vara vid sjön och spana pÄ fÄglar. Muffin Àr mycket intresserad av fÄglar. Sen hittade vi en bra trappa att trÀna i. Trappan hemma Àr rÀtt brant och hal. Vi brukar spÀrra av den med kompostgaller. Men glömmer vi sÄ kilar hon upp. Fast ner gÄr hon inte.
I parken fanns ett (just det) fÄgelskÄdningstorn med en perfekt trappa. Breda fina trappsteg och inte halkig alls, och ingenstans dÀr det gick att trilla ner. Först var hon tveksam, men efter tvÄ gÄnger tyckte hon att det var kul.
Det Àr vÀl inte bra med spring i trappor, men det Àr bra att ha gjort det sÄ hon vet att det inte Àr farligt nÀr det nÄngÄng behövs.
Till sist gick vi balansgÄng pÄ en spÄng och gick en liten tur pÄ stan. En tuff dag i kylan för oss bÄda. Vi somnade gott sen.
Ner kommer man alltidHĂ€r kommer jag
Hej hej allihop! Det var vÀÀldigt lÀngesen jag skrev hÀr pÄ bloggen, men det har ju varit mycket med skola och sÄ. Idag Àr det första dagen pÄ sportlovet, men det blir inga skidor för min del, hÀr Àr knappt nÄn snö. SÄ idag ska jag och Muffin mest sitta inne och slappa, det e ju jÀttekallt ute. Men vi fÄr la försöka trÀna lite freestyle och sÄnt i köket. Eller klippning, Muffin och jag ska pÄ utstÀllning den 25:e februari, en inofficiell visserligen, men det Àr ju bra trÀning för oss bÄda tvÄ. Vi ska vara med pÄ barn med hund ocksÄ, det har jag aldrig gjort sÄ det blir ju intressant. NÀr jag var yngre var jag lite för blyg för att vÄga vara med pÄ det nÀmligen.

lördag 10 februari 2007

Vi har inte hunnit blogga pÄ flera dar, mycket jobb och annat. Nu ska vi slappa och gÄ pÄ lÄnga hundpromenader. I dag smög katten MÄrran efter oss, de gör sÄ ibland. Muffin tycker det Àr lika pinsamt som vi med en smygande katt efter sig. Hon försökte jaga hem henne, men MÄrran springer inte för hundar. Hon barrikaderade sig bak ett trÀd i stÀllet.
Till sist gav Muffin upp. Men MÄrran vÀnde hem pÄ egen hand. Vi spelade in lite pumispring (vÀnta tills filmen laddat fÀrdigt innan ni klickar pÄ pilen):

mćndag 05 februari 2007

De kunde sy mig ett köttben istÀllet!
I dag kom boken vi bestÀllt. Sy till hunden. Muffin behöver absolut en mysig badrock att svepa in sig i nÀr hon badat. Kanske kan det fÄ henne att avhÄlla sig frÄn att vÀlta huset, vilket annars Àr standard-tork-metoden för en pumi.
Boken har mönster pÄ tÀcken och halsband, men ocksÄ bÀddar och vÀskor. SÄ dÀr finns en del att bli inspirerad av Àven för oss som har en hund med mycket pÀls.
Nelly syr badrocken av en frottéhandduk.
Jag trĂ€nar "höger-fot" och har nu bestĂ€mt att kommandot för detta Ă€r "HÄL". Vitsigt tycker jag, men resten av familjen tyckte det var konstigt. Muffin vet att det korrekta kommandot till detta, som till mycket annat Ă€r: Korv (eller möjligen Köttbulle).

lördag 03 februari 2007

Pontus Àr lite nyfiken.Men fattar ni inte? Man ska Àta dom!
Nu Àr vi hos Jon i Hammarkullen och hÀlsar pÄ. Han har en rÄtta!
Muffin vet precis vad en pumi ska göra med en rÄtta. Men fÄr hon smÄ bitar av baguett Àr hon beredd att göra ett undantag för Pontus.
Muffin och Nelly i skogen
I dag skiner vÄrsolen. Snön smÀlter och det kÀnns som vÄr! (Jaja, det blir sÀkert mer snö, men vi njuter sÄ lÀnge det varar.