Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJanuary 2007

söndag 07 januari 2007

I ringen
I dag var vi med på andra utställningen. Det var samma valpar som i går, och den andra, som heter Mariell de Marque Baam Bubblegum, vann i dag med.
Men i dag var Muffin snyggare klippt (Inger Svärd putsade till henne) och jag var lite mindre tafatt som handler.

Hon gillade att vara på utställningen, blev inte nervös.

Vi tittade sen på freestyletävlingen, missade de första, och Csar tävlade inte, men det var ändå väldigt roligt att se.

Fler bilder från utställningen båda dagarna finns här:
Bildgalleri

Nu sitter vi och tittar på freestylevideo hemma, vi blev så inspirerade. Muffin har sovit, men är nu uppe och leker med sina nya leksaker. En mjukdjursbäver fick hon i dag.

Och kritiken blev bra: "Bra huvud för åldern, mörka ögon, fint uttryck och könsprägel, bra hals och överlinje, bra kropp för åldern. bra benstomme, bra pälsgrundlag, gott temperament."

lördag 06 januari 2007

Utanför Ullevi
Nelly och Muffin. Kopplet syns inte så bra, men det är ett kamoflagefärgat designat koppel från Beutydog som Nelly kom över till fyndpris, bara 250 kr för både halsband och koppel. Dyrt? Nja, vi kunde köpt en hund-barn-vagn att köra runt Muffin i för 4 600 kr. Eller en hundsäng som ser ut som en bil för tusen. Allt är relativt.

Nu har vi ställt ut! Vi kom inte ihåg kameran förrän på vägen hem, men då var hon ännu snyggare. Vi fick hjälp av Muffins "mormor" Inger Svärd att snygga till frisyren, nämligen.
Muffin skötte sig jättebra i ringen, bet bara lite i mina stövlar när vi gick runt.
Det var bara två valpar, Muffin och en tik på snart nio månader. Den vann, helt rättvist.

Här är domarkritiken:
"Alert tikvalp. Tillräcklig längd på huvudet. Kunde ha mer mandelformade ögon. Mycket rörliga korrekta öron. Bra hals. Rätt rygglinje i stående. Tillräckligt vinklad. Skulle önska en flatare bröstkorg. Pigga rörelser."

Öronen fick alltså godkänt. Nu låter vi tofsarna växa ut.

I morgon ska vi iväg igen, på nästa valpklass. Nu sover Muffin gott efter två dagar på mässan.

fredag 05 januari 2007

På  första parkett
Vi tjuvstartade lite idag och åkte till My Dog, fast vi inte ska ställa ut förrän i morgon och på söndag. Men vi ville se agility, och så tänkte vi att Muffin behövde lite träning på att vara i så stökig miljö.
Vi hade inte behövt oroa oss. Hon gillade Mässan. Först betedde hon sig som Crocodile Dundee i filmen, när han kommer till New York första gången och ska hälsa på alla han möter. Svansen gick i ett och hon blev helt överlycklig på veterinärbesiktningen, för det var enda stället där hennes hälsningar blev besvarade.
Hon tittade intresserat på agilityn. Hon stressade inte upp sig fast vi satt precis vid trappan på läktaren, där folk sprang upp och ner hela tiden.
Vi köpte ett "portable pet home", en hopfällbar tygbur (flera hundra kronors rabatt) och på slutet lyckades vi locka in henne där, för att inte utmana ödet.
(Nånstans finns det förstås en gräns även för denna hund, när det gäller barn och vuxna som vill klappa och allt spring runtomkring).
Vi missade en uppvisning med Emma och Csar, men hörde applåderna på håll. Vi får se dem på freestyletävlingen på söndag.

Det enda som gjorde Muffin nervös var rastplatsen. De hade gjort det rätt fint, med sågspån i ett garage, med granar och utlagda vedträn för hanhundarna. Men Muffin ville inte sätta en fot där. Hon ville knappt gå ut dit överhuvutdaget. Hon tittade med avsmak på oss som om hon ville säga:
- Det luktar fruktansvärt. En massa kiss. Jag blir smutsig. Jag gör det inte.
Och hon gjorde det inte heller. Vi gick dit två gånger, men hon kissade inte.
Inte inne i mässan heller. När vi lämnade mässan kissade hon direkt när hon kom ut i friska luften.
Tolkar detta som att hon definitivt är rumsren nu.
Här är Muffin på rastplatsen. Nelly försöker visa:
Rastplats? Tror jag inte!

När vi kom hem var vi tvugna att shamponera benen, som blivit smutsgrå efter en dag på mässan. Sen var hon fin. Tills hon doppade örat i Nellys Tandori chicken. Fram med shampot igen.