Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJanuary 2007

lördag 27 januari 2007

Freestyleträning
I går köpte vi en symaskin. Vi har inte haft någon på väldigt många år, så det var en sak vi behövde. Nelly började med att förvandla en urvuxen ridväst till en hundväst.
Muffin verkar inte ha något emot att ha kläder. Och västen satt perfekt, även att röra sig i. Här invigs västen med freestyleträning i köket.

fredag 26 januari 2007

Visst är de tjusiga?
Nu har Muffins nya halsband kommit! Ett blått med vita blommor och ett rosa som passar till ett rosa koppel hon fick i julklapp, som inte hade något halsband till.
De är jättesnygga. Halsbanden sitter perfekt. Så är de också skräddarsydda, hos Lenas hundhalsband, ett ställe vi ska handla mer från!

onsdag 24 januari 2007

Tunnel av gran
Muffin är ju för liten för "riktig" agilityträning, så vi har bara tränat på tunneln och slalom. Och handling förstås, fast det går inte riktigt att springa i cirklar nu. Man halkar omkull och trampar på hunden så lätt. Men i dag hittade Muffin själv en ny grej att träna på i skogen. En tunnel under en gran. Med grenar och snö som hänger ner på ryggen, så det blev nästan lika läskigt som slutna tunneln. Hon sprang igenom flera gånger när hon märkte att jag blev förtjust och plockade fram mobilen för att ta kort.

tisdag 23 januari 2007

Godnatt!
Nu sover Muffin oftast med Nelly på nätterna, de har ett väldigt mysigt litet bo.
Men hon vill inte gå och lägga sig utan sin bäver. Så Nelly bär Muffin och Muffin bär bävern.

I dag har Nelly varit på Universeum med skolan och sen gått runt i Göteborg. Hon var för trött för att rida. Vi slappar hela kvällen. Man kan filma med mobilen också. Har ni inte bredband ser ni väl inte filmen. Det är bara ett test, vi kanske lägger ut nåt mer meningsfullt senare om det funkar.
I Göteborg såg vi en fransk bulldogg med ett oerhört tjusigt täcke. Som förstås gick och tittade i en juvelerarbutik med sin lika tjusiga matte. (Vi är inte så tjusiga, så det är nog tur att Muffin har egen päls)
null

söndag 21 januari 2007

Duschen nästa!
I natt kom mera snö. Muffin har lekt med Bimbo. Men nu måste snö-pumin duscha bort klumparna.

lördag 20 januari 2007

Kolla vilka slappisar
Strömmen går och kommer, men vi har det mysigt. Några slappar i soffan medan jag springer runt och tänder stearinljus och ner i källaren och sätter på pumpen (som måste startas manuellt efter varje strömavbrott). Snön smälter bort därute, lite synd.
Full fart i snön!
Nu blev det vinter. Muffin hatar regn men gillar snö. Hon for runt i skogen som en tok. Sen fick vi duscha bort isklumparna från benen. Nu sover hon i soffan, medan snön fortsätter yra utanför. Vi blir nog insnöade. Och elen kanske går igen. Men vi har trangiakök, vattendunkar och den nya fotogenlyktan så vi klarar oss.

fredag 19 januari 2007

I går hittade vi ett nytt troll i skogen. Nu är det två som vi vet var de bor. Det första är det med långa näsan. Muffin skäller inte på det längre utan hälsar i stället och försöker få det att leka. Dagens hade svart runt huvud och lysande ögon och satt bland träden och stirrade på oss. Vi avvaktar tills vi vet vad det har för avsikter.
Trollet med den långa näsan. Ett stentroll.
-Kan du inte prata?
Trollet med det runda huvudet verkar lite farligt.
-Bäst att hålla lite distans så den inte blir rädd

tisdag 16 januari 2007

På perrongen
I dag hade jag ett jobb som krävde att jag promenerade runt i Göteborg. Så Muffin fick träna på att åka tåg. Tror att det var hennes första tågresa, fast spårvagn har hon ju åkt.
Hon blir lite illamående av bilresor, men tåget var kul. Hon ville helst sitta i mitt knä och titta ut genom fönstret.
I Göteborg ägnade hon sig mest åt att skrämma duvor.
Vi var inne på Naturkompaniet och köpte en fotoskenlampa, för att ha vid nästa strömavbrott. Det finns flera Naturkompaniet-butiker i Göteborg och på en av dem blir de jättesura om man tar in en hund. Så även om det inte var den jag var inne i tänkte jag bara handla lampan och gå ut snabbt. Men när jag skulle betala, sa tjejen i kassan: "Du har väl sett att vi har börjat med hundgrejer?".

måndag 15 januari 2007

Muffin och bävern
Taket höll den här stormen med. Strömmen var borta ett och ett halvt dygn.
Det blev mycket köksträning för vi vågade inte gå några promenader i stormen.
Nelly tränar freestyle-moment. Det är inte så svåra saker hunden ska göra om man delar upp det i smådelar.

Muffin har också roat sig med bävern och andra leksaker. Hon fick den på My Dog och den håller än. Den är rolig för den har ett knarrande ljud. Hon slänger med den hit och dit.

Muffins favoritlek är annars valla katter. Vi har fyra utekatter, som alla gillar Muffin. Hon samlar ihop dem på verandan, det är det leken går ut på. Katterna tycker det är kul, de springer framför henne och retas och vill bli jagade. Och sen gör de små utbrytningsförsök så att hon får jaga ihop dem igen.
Det brukar sluta med att katterna får mat. För när vi ska kalla in Muffin ställer sig katterna ivägen och släpper inte fram henne förrän vi ger dem mat.lördag 13 januari 2007

I går fyllde Muffin 7 månader. Och i dag tittade solen fram. Yippie! Vi firade med en skogspromenad.
Siktar på stövlarna!
Muffin sprang runt som en tok. Hon gillar att springa i full fart i ljung och mossa uppe på bergknallarna. Fast vi tränar på att stå still med, fast utställningen är förbi, så hon inte ska glömma bort det:
Snygg!

Bildgalleri med fler bilder från promenaden!

torsdag 11 januari 2007

Nu ska vi ut på morgonpromenad i regnet. Brrr.
Har stängt av möjligheten att kommentera Muffinbloggen, för det utnyttjades av robotar som lade in länkar till skräpsajter, och skickade en massa spambrev.
Ni får gärna skicka mejl till oss istället: eva(snabel-a)wieselgren.se eller nelly(snabel-a)wieselgren.se

(Fast sen satte jag på det igen, tror jag hittade ett annat sätt att stoppa spammarna. Det är ju väldigt roligt med kommentarer)

söndag 07 januari 2007

I ringen
I dag var vi med på andra utställningen. Det var samma valpar som i går, och den andra, som heter Mariell de Marque Baam Bubblegum, vann i dag med.
Men i dag var Muffin snyggare klippt (Inger Svärd putsade till henne) och jag var lite mindre tafatt som handler.

Hon gillade att vara på utställningen, blev inte nervös.

Vi tittade sen på freestyletävlingen, missade de första, och Csar tävlade inte, men det var ändå väldigt roligt att se.

Fler bilder från utställningen båda dagarna finns här:
Bildgalleri

Nu sitter vi och tittar på freestylevideo hemma, vi blev så inspirerade. Muffin har sovit, men är nu uppe och leker med sina nya leksaker. En mjukdjursbäver fick hon i dag.

Och kritiken blev bra: "Bra huvud för åldern, mörka ögon, fint uttryck och könsprägel, bra hals och överlinje, bra kropp för åldern. bra benstomme, bra pälsgrundlag, gott temperament."

lördag 06 januari 2007

Utanför Ullevi
Nelly och Muffin. Kopplet syns inte så bra, men det är ett kamoflagefärgat designat koppel från Beutydog som Nelly kom över till fyndpris, bara 250 kr för både halsband och koppel. Dyrt? Nja, vi kunde köpt en hund-barn-vagn att köra runt Muffin i för 4 600 kr. Eller en hundsäng som ser ut som en bil för tusen. Allt är relativt.

Nu har vi ställt ut! Vi kom inte ihåg kameran förrän på vägen hem, men då var hon ännu snyggare. Vi fick hjälp av Muffins "mormor" Inger Svärd att snygga till frisyren, nämligen.
Muffin skötte sig jättebra i ringen, bet bara lite i mina stövlar när vi gick runt.
Det var bara två valpar, Muffin och en tik på snart nio månader. Den vann, helt rättvist.

Här är domarkritiken:
"Alert tikvalp. Tillräcklig längd på huvudet. Kunde ha mer mandelformade ögon. Mycket rörliga korrekta öron. Bra hals. Rätt rygglinje i stående. Tillräckligt vinklad. Skulle önska en flatare bröstkorg. Pigga rörelser."

Öronen fick alltså godkänt. Nu låter vi tofsarna växa ut.

I morgon ska vi iväg igen, på nästa valpklass. Nu sover Muffin gott efter två dagar på mässan.

fredag 05 januari 2007

På  första parkett
Vi tjuvstartade lite idag och åkte till My Dog, fast vi inte ska ställa ut förrän i morgon och på söndag. Men vi ville se agility, och så tänkte vi att Muffin behövde lite träning på att vara i så stökig miljö.
Vi hade inte behövt oroa oss. Hon gillade Mässan. Först betedde hon sig som Crocodile Dundee i filmen, när han kommer till New York första gången och ska hälsa på alla han möter. Svansen gick i ett och hon blev helt överlycklig på veterinärbesiktningen, för det var enda stället där hennes hälsningar blev besvarade.
Hon tittade intresserat på agilityn. Hon stressade inte upp sig fast vi satt precis vid trappan på läktaren, där folk sprang upp och ner hela tiden.
Vi köpte ett "portable pet home", en hopfällbar tygbur (flera hundra kronors rabatt) och på slutet lyckades vi locka in henne där, för att inte utmana ödet.
(Nånstans finns det förstås en gräns även för denna hund, när det gäller barn och vuxna som vill klappa och allt spring runtomkring).
Vi missade en uppvisning med Emma och Csar, men hörde applåderna på håll. Vi får se dem på freestyletävlingen på söndag.

Det enda som gjorde Muffin nervös var rastplatsen. De hade gjort det rätt fint, med sågspån i ett garage, med granar och utlagda vedträn för hanhundarna. Men Muffin ville inte sätta en fot där. Hon ville knappt gå ut dit överhuvutdaget. Hon tittade med avsmak på oss som om hon ville säga:
- Det luktar fruktansvärt. En massa kiss. Jag blir smutsig. Jag gör det inte.
Och hon gjorde det inte heller. Vi gick dit två gånger, men hon kissade inte.
Inte inne i mässan heller. När vi lämnade mässan kissade hon direkt när hon kom ut i friska luften.
Tolkar detta som att hon definitivt är rumsren nu.
Här är Muffin på rastplatsen. Nelly försöker visa:
Rastplats? Tror jag inte!

När vi kom hem var vi tvugna att shamponera benen, som blivit smutsgrå efter en dag på mässan. Sen var hon fin. Tills hon doppade örat i Nellys Tandori chicken. Fram med shampot igen.

onsdag 03 januari 2007

Muffin på pumiklippan
Här är Muffin på pumiklippan, där vi brukar rasta på morgonpromenaden. Muffin brukar leka med kottar här. Hon rullar ner dem från kanten och sen hoppar hon efter och fångar dem.
Nackdelen med skogspromenader är att det fastnar en massa grankvistar i pälsen på benen.
Brukar inte fundera på det, utan bara plocka bort dem, men nu när vi snart ska på utställning är vi lite utseendefixerade.