Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förJanuary 2007

lördag 27 januari 2007

FreestyletrÀning
I gÄr köpte vi en symaskin. Vi har inte haft nÄgon pÄ vÀldigt mÄnga Är, sÄ det var en sak vi behövde. Nelly började med att förvandla en urvuxen ridvÀst till en hundvÀst.
Muffin verkar inte ha nÄgot emot att ha klÀder. Och vÀsten satt perfekt, Àven att röra sig i. HÀr invigs vÀsten med freestyletrÀning i köket.

fredag 26 januari 2007

Visst Àr de tjusiga?
Nu har Muffins nya halsband kommit! Ett blÄtt med vita blommor och ett rosa som passar till ett rosa koppel hon fick i julklapp, som inte hade nÄgot halsband till.
De Àr jÀttesnygga. Halsbanden sitter perfekt. SÄ Àr de ocksÄ skrÀddarsydda, hos Lenas hundhalsband, ett stÀlle vi ska handla mer frÄn!

onsdag 24 januari 2007

Tunnel av gran
Muffin Àr ju för liten för "riktig" agilitytrÀning, sÄ vi har bara trÀnat pÄ tunneln och slalom. Och handling förstÄs, fast det gÄr inte riktigt att springa i cirklar nu. Man halkar omkull och trampar pÄ hunden sÄ lÀtt. Men i dag hittade Muffin sjÀlv en ny grej att trÀna pÄ i skogen. En tunnel under en gran. Med grenar och snö som hÀnger ner pÄ ryggen, sÄ det blev nÀstan lika lÀskigt som slutna tunneln. Hon sprang igenom flera gÄnger nÀr hon mÀrkte att jag blev förtjust och plockade fram mobilen för att ta kort.

tisdag 23 januari 2007

Godnatt!
Nu sover Muffin oftast med Nelly pÄ nÀtterna, de har ett vÀldigt mysigt litet bo.
Men hon vill inte gÄ och lÀgga sig utan sin bÀver. SÄ Nelly bÀr Muffin och Muffin bÀr bÀvern.

I dag har Nelly varit pÄ Universeum med skolan och sen gÄtt runt i Göteborg. Hon var för trött för att rida. Vi slappar hela kvÀllen. Man kan filma med mobilen ocksÄ. Har ni inte bredband ser ni vÀl inte filmen. Det Àr bara ett test, vi kanske lÀgger ut nÄt mer meningsfullt senare om det funkar.
I Göteborg sÄg vi en fransk bulldogg med ett oerhört tjusigt tÀcke. Som förstÄs gick och tittade i en juvelerarbutik med sin lika tjusiga matte. (Vi Àr inte sÄ tjusiga, sÄ det Àr nog tur att Muffin har egen pÀls)
null

söndag 21 januari 2007

Duschen nÀsta!
I natt kom mera snö. Muffin har lekt med Bimbo. Men nu mÄste snö-pumin duscha bort klumparna.

lördag 20 januari 2007

Kolla vilka slappisar
Strömmen gÄr och kommer, men vi har det mysigt. NÄgra slappar i soffan medan jag springer runt och tÀnder stearinljus och ner i kÀllaren och sÀtter pÄ pumpen (som mÄste startas manuellt efter varje strömavbrott). Snön smÀlter bort dÀrute, lite synd.
Full fart i snön!
Nu blev det vinter. Muffin hatar regn men gillar snö. Hon for runt i skogen som en tok. Sen fick vi duscha bort isklumparna frÄn benen. Nu sover hon i soffan, medan snön fortsÀtter yra utanför. Vi blir nog insnöade. Och elen kanske gÄr igen. Men vi har trangiakök, vattendunkar och den nya fotogenlyktan sÄ vi klarar oss.

fredag 19 januari 2007

I gÄr hittade vi ett nytt troll i skogen. Nu Àr det tvÄ som vi vet var de bor. Det första Àr det med lÄnga nÀsan. Muffin skÀller inte pÄ det lÀngre utan hÀlsar i stÀllet och försöker fÄ det att leka. Dagens hade svart runt huvud och lysande ögon och satt bland trÀden och stirrade pÄ oss. Vi avvaktar tills vi vet vad det har för avsikter.
Trollet med den lÄnga nÀsan. Ett stentroll.
-Kan du inte prata?
Trollet med det runda huvudet verkar lite farligt.
-BÀst att hÄlla lite distans sÄ den inte blir rÀdd

tisdag 16 januari 2007

PĂ„ perrongen
I dag hade jag ett jobb som krÀvde att jag promenerade runt i Göteborg. SÄ Muffin fick trÀna pÄ att Äka tÄg. Tror att det var hennes första tÄgresa, fast spÄrvagn har hon ju Äkt.
Hon blir lite illamÄende av bilresor, men tÄget var kul. Hon ville helst sitta i mitt knÀ och titta ut genom fönstret.
I Göteborg Àgnade hon sig mest Ät att skrÀmma duvor.
Vi var inne pÄ Naturkompaniet och köpte en fotoskenlampa, för att ha vid nÀsta strömavbrott. Det finns flera Naturkompaniet-butiker i Göteborg och pÄ en av dem blir de jÀttesura om man tar in en hund. SÄ Àven om det inte var den jag var inne i tÀnkte jag bara handla lampan och gÄ ut snabbt. Men nÀr jag skulle betala, sa tjejen i kassan: "Du har vÀl sett att vi har börjat med hundgrejer?".

mćndag 15 januari 2007

Muffin och bÀvern
Taket höll den hÀr stormen med. Strömmen var borta ett och ett halvt dygn.
Det blev mycket kökstrÀning för vi vÄgade inte gÄ nÄgra promenader i stormen.
Nelly trÀnar freestyle-moment. Det Àr inte sÄ svÄra saker hunden ska göra om man delar upp det i smÄdelar.

Muffin har ocksÄ roat sig med bÀvern och andra leksaker. Hon fick den pÄ My Dog och den hÄller Àn. Den Àr rolig för den har ett knarrande ljud. Hon slÀnger med den hit och dit.

Muffins favoritlek Àr annars valla katter. Vi har fyra utekatter, som alla gillar Muffin. Hon samlar ihop dem pÄ verandan, det Àr det leken gÄr ut pÄ. Katterna tycker det Àr kul, de springer framför henne och retas och vill bli jagade. Och sen gör de smÄ utbrytningsförsök sÄ att hon fÄr jaga ihop dem igen.
Det brukar sluta med att katterna fÄr mat. För nÀr vi ska kalla in Muffin stÀller sig katterna ivÀgen och slÀpper inte fram henne förrÀn vi ger dem mat.lördag 13 januari 2007

I gÄr fyllde Muffin 7 mÄnader. Och i dag tittade solen fram. Yippie! Vi firade med en skogspromenad.
Siktar pÄ stövlarna!
Muffin sprang runt som en tok. Hon gillar att springa i full fart i ljung och mossa uppe pÄ bergknallarna. Fast vi trÀnar pÄ att stÄ still med, fast utstÀllningen Àr förbi, sÄ hon inte ska glömma bort det:
Snygg!

Bildgalleri med fler bilder frÄn promenaden!

torsdag 11 januari 2007

Nu ska vi ut pÄ morgonpromenad i regnet. Brrr.
Har stÀngt av möjligheten att kommentera Muffinbloggen, för det utnyttjades av robotar som lade in lÀnkar till skrÀpsajter, och skickade en massa spambrev.
Ni fÄr gÀrna skicka mejl till oss istÀllet: eva(snabel-a)wieselgren.se eller nelly(snabel-a)wieselgren.se

(Fast sen satte jag pÄ det igen, tror jag hittade ett annat sÀtt att stoppa spammarna. Det Àr ju vÀldigt roligt med kommentarer)

söndag 07 januari 2007

I ringen
I dag var vi med pÄ andra utstÀllningen. Det var samma valpar som i gÄr, och den andra, som heter Mariell de Marque Baam Bubblegum, vann i dag med.
Men i dag var Muffin snyggare klippt (Inger SvÀrd putsade till henne) och jag var lite mindre tafatt som handler.

Hon gillade att vara pÄ utstÀllningen, blev inte nervös.

Vi tittade sen pÄ freestyletÀvlingen, missade de första, och Csar tÀvlade inte, men det var ÀndÄ vÀldigt roligt att se.

Fler bilder frÄn utstÀllningen bÄda dagarna finns hÀr:
Bildgalleri

Nu sitter vi och tittar pÄ freestylevideo hemma, vi blev sÄ inspirerade. Muffin har sovit, men Àr nu uppe och leker med sina nya leksaker. En mjukdjursbÀver fick hon i dag.

Och kritiken blev bra: "Bra huvud för Äldern, mörka ögon, fint uttryck och könsprÀgel, bra hals och överlinje, bra kropp för Äldern. bra benstomme, bra pÀlsgrundlag, gott temperament."

lördag 06 januari 2007

Utanför Ullevi
Nelly och Muffin. Kopplet syns inte sÄ bra, men det Àr ett kamoflagefÀrgat designat koppel frÄn Beutydog som Nelly kom över till fyndpris, bara 250 kr för bÄde halsband och koppel. Dyrt? Nja, vi kunde köpt en hund-barn-vagn att köra runt Muffin i för 4 600 kr. Eller en hundsÀng som ser ut som en bil för tusen. Allt Àr relativt.

Nu har vi stÀllt ut! Vi kom inte ihÄg kameran förrÀn pÄ vÀgen hem, men dÄ var hon Ànnu snyggare. Vi fick hjÀlp av Muffins "mormor" Inger SvÀrd att snygga till frisyren, nÀmligen.
Muffin skötte sig jÀttebra i ringen, bet bara lite i mina stövlar nÀr vi gick runt.
Det var bara tvÄ valpar, Muffin och en tik pÄ snart nio mÄnader. Den vann, helt rÀttvist.

HÀr Àr domarkritiken:
"Alert tikvalp. TillrÀcklig lÀngd pÄ huvudet. Kunde ha mer mandelformade ögon. Mycket rörliga korrekta öron. Bra hals. RÀtt rygglinje i stÄende. TillrÀckligt vinklad. Skulle önska en flatare bröstkorg. Pigga rörelser."

Öronen fick alltsĂ„ godkĂ€nt. Nu lĂ„ter vi tofsarna vĂ€xa ut.

I morgon ska vi ivÀg igen, pÄ nÀsta valpklass. Nu sover Muffin gott efter tvÄ dagar pÄ mÀssan.

fredag 05 januari 2007

PÄ  första parkett
Vi tjuvstartade lite idag och Äkte till My Dog, fast vi inte ska stÀlla ut förrÀn i morgon och pÄ söndag. Men vi ville se agility, och sÄ tÀnkte vi att Muffin behövde lite trÀning pÄ att vara i sÄ stökig miljö.
Vi hade inte behövt oroa oss. Hon gillade MÀssan. Först betedde hon sig som Crocodile Dundee i filmen, nÀr han kommer till New York första gÄngen och ska hÀlsa pÄ alla han möter. Svansen gick i ett och hon blev helt överlycklig pÄ veterinÀrbesiktningen, för det var enda stÀllet dÀr hennes hÀlsningar blev besvarade.
Hon tittade intresserat pÄ agilityn. Hon stressade inte upp sig fast vi satt precis vid trappan pÄ lÀktaren, dÀr folk sprang upp och ner hela tiden.
Vi köpte ett "portable pet home", en hopfÀllbar tygbur (flera hundra kronors rabatt) och pÄ slutet lyckades vi locka in henne dÀr, för att inte utmana ödet.
(NÄnstans finns det förstÄs en grÀns Àven för denna hund, nÀr det gÀller barn och vuxna som vill klappa och allt spring runtomkring).
Vi missade en uppvisning med Emma och Csar, men hörde applÄderna pÄ hÄll. Vi fÄr se dem pÄ freestyletÀvlingen pÄ söndag.

Det enda som gjorde Muffin nervös var rastplatsen. De hade gjort det rÀtt fint, med sÄgspÄn i ett garage, med granar och utlagda vedtrÀn för hanhundarna. Men Muffin ville inte sÀtta en fot dÀr. Hon ville knappt gÄ ut dit överhuvutdaget. Hon tittade med avsmak pÄ oss som om hon ville sÀga:
- Det luktar fruktansvÀrt. En massa kiss. Jag blir smutsig. Jag gör det inte.
Och hon gjorde det inte heller. Vi gick dit tvÄ gÄnger, men hon kissade inte.
Inte inne i mÀssan heller. NÀr vi lÀmnade mÀssan kissade hon direkt nÀr hon kom ut i friska luften.
Tolkar detta som att hon definitivt Àr rumsren nu.
HÀr Àr Muffin pÄ rastplatsen. Nelly försöker visa:
Rastplats? Tror jag inte!

NÀr vi kom hem var vi tvugna att shamponera benen, som blivit smutsgrÄ efter en dag pÄ mÀssan. Sen var hon fin. Tills hon doppade örat i Nellys Tandori chicken. Fram med shampot igen.

onsdag 03 januari 2007

Muffin pÄ pumiklippan
HÀr Àr Muffin pÄ pumiklippan, dÀr vi brukar rasta pÄ morgonpromenaden. Muffin brukar leka med kottar hÀr. Hon rullar ner dem frÄn kanten och sen hoppar hon efter och fÄngar dem.
Nackdelen med skogspromenader Àr att det fastnar en massa grankvistar i pÀlsen pÄ benen.
Brukar inte fundera pÄ det, utan bara plocka bort dem, men nu nÀr vi snart ska pÄ utstÀllning Àr vi lite utseendefixerade.