Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förDecember 2006

söndag 31 december 2006

Nyårsafton är en stillsam historia. Max är iväg på ett party i Örsbråten och Nelly är hos sin kompis Linn. Peter har influensa och ligger mest och sover. Jag och Muffin har lekt gömma bilnyckeln. Hon hittar den och byter mot en bit köttbulle. Om jag någonsin tappar bort den är det väldigt bra att hon är inställd på att hitta den.
Sen har vi lekt rulla bollen, en sorts lekapportering. Jag rullar iväg en boll, hon hämtar och ska lägga den i min hand, så får hon godis. Hon vill hellre att jag ska försöka ta bollen, så det är inte helt enkelt.

fredag 29 december 2006

lovlediga
Nu är det en vecka kvar till My dog. Vi tänker klippa och bada henne den här helgen och sen låta det vara.
Nelly har gjort det mesta jobbet redan. Hon ska få sköta all klippning sen, hon är mycket bra på att få till det med form och design. Nu har jag också provat de nya saxarna, och de är superbra. Tysta och vassa och lätta att hålla. Vi har haft öronen kortklippta på henne hela tiden eftersom de var tunga i början. Nu hänger de inte längre, men några tjusiga tofsar hinner inte växa ut på en vecka. Jag försökte få dem likadana i alla fall. Det lyckades inte riktigt. Men det spelar nog inte så stor roll, om vi bara klarar av att inte gå på fel håll och visa tänderna rätt och så.
Muffin är väldigt glad i folk, så det blir nog svårt för henne att förstå att hon ska stå still och inte klänga på domaren.

söndag 24 december 2006

Har varit snäll!
Nu väntar vi alla på tomten. Men bästa julklappen sitter redan under granen.

lördag 23 december 2006

hugo-påse
Det här är en hundpåse av det lite lyxigare slaget.
Nu har vi köpt alla julklappar, och kunde inte låta bli ett besök hos Hugo.
Hugo är en kinesisk nakenhund, som i går tog emot iklädd tomtedräkt, i sin affär bakom Drottningtorget.
Han jobbar verkligen i affären, går fram och hälsar varje ny kund välkommen med vänliga kindpussar (om man sätter sig ner).
Det mesta i denna lyxiga hundaffär är inte i Muffins storlek, men en fin grej hittade jag. (Muffin var förstås inte med, det ska ju bli en överraskning).

Nu ska vi åka och hämta en ekologisk skinka som vi tingat. Sen är allt klart.
Utom en del städning, men det får vara. GOD JUL TILL ER ALLA!

torsdag 21 december 2006

Jag och Pumin!
Här ser ni då äntligen den klippta Muffinen. Jag har nyss kommit från bussen på bilden.
Idag annars har jag haft skolavslutning, så jag slutade jättetidigt. Då kunde jag äntligen gå promenad med Muffin, annars har det ju varit svart när jag kommit hem...
Idag var det inte jättfint väder men det regnade inte! :D
Vi gick med Linn och Bimbo bort till skolan. Det är bra att Muffin går med Bimbo ofta, hon är en bra uppfostrare,och säger ifrån när Muffin inte uppför sig. Så hon drar tex. mindre när Bimbo är med.
Vad förvånad jag blev när en prydlig nyklippt pumi mötte mig i trädgården när jag kom hem istället för det toviga troll jag lämnade i morse! Nelly har gjort ett toppenjobb. (Bilder kommer när det blir lite ljusare).

lördag 16 december 2006

Muffin fyllde nyss ett halvår, fast vi glömde fira det (det var nog därför hon bet av kopplet, för det var den dan).
Idag plockade jag fram en hundbok och jämförde bilden på hundens tänder med Muffins gap. Hon har fått alla 42 tänderna och de sitter på rätt ställen.
Vi mätte henne också. 37 centimeter har hon hunnit bli över manken.

Om ni vill se en bild på alla som var med på ungdomsgruppens avslutning så finns det en på
http://alingsasbhk.se. Klicka på Ungdom och sedan på Avslutning.

lördag 09 december 2006

Vi har alla sju!
I dag hittade vi en dalmatiner längst ner i bingen på Ica Maxi. Så nu har vi samlat ihop alla sex hundarna man kan få på Icas bonuskuponger. Plus en schäfer som de tog in extra när de andra tog slut på lagret.
Tänk om det kommer en pumi med? Bäst att hålla ögonen öppna.

Raserna är (från vänster övre raden): Basset, papillon, dalmatiner. (Undre raden): Schäfer, bulldogg, cockerspaniel och mops.

tisdag 05 december 2006

Ren och söt!
Igår var en riktig hundvårds-dag! Jag badade Muffin från topp till tass, och klippte henne lite, och kardade. Det var första gången jag badade henne själv. Hon var duktig, hon gillar inte duschen, men hon får inte panik eller så, hon blir mest uttråkad och gäspar... Nu är hon jättesöt, jag klippte henne i ansiktet så hon skulle se bättre. Hon ser lite bichon-frise' aktig ut tycker jag, och hon luktar så gott! Men snart är det borta efter några regn-och lerpromenader till...och lermonstret är tillbaka*suck*. Men man måste ju öva på att klippa och så inför my dog.

måndag 04 december 2006

I dag när jag kom hem från jobbet hade Nelly badat och kammat Muffin och klippt henne lite i ansiktet så hon skulle se bättre ut. Vad bra! Muffin extra söt och extra fluffig.
muffin i fåtöljen