Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förDecember 2006

söndag 31 december 2006

Nyårsafton är en stillsam historia. Max är iväg på ett party i Örsbråten och Nelly är hos sin kompis Linn. Peter har influensa och ligger mest och sover. Jag och Muffin har lekt gömma bilnyckeln. Hon hittar den och byter mot en bit köttbulle. Om jag någonsin tappar bort den är det väldigt bra att hon är inställd på att hitta den.
Sen har vi lekt rulla bollen, en sorts lekapportering. Jag rullar iväg en boll, hon hämtar och ska lägga den i min hand, så får hon godis. Hon vill hellre att jag ska försöka ta bollen, så det är inte helt enkelt.

fredag 29 december 2006

lovlediga
Nu är det en vecka kvar till My dog. Vi tänker klippa och bada henne den här helgen och sen låta det vara.
Nelly har gjort det mesta jobbet redan. Hon ska få sköta all klippning sen, hon är mycket bra på att få till det med form och design. Nu har jag också provat de nya saxarna, och de är superbra. Tysta och vassa och lätta att hålla. Vi har haft öronen kortklippta på henne hela tiden eftersom de var tunga i början. Nu hänger de inte längre, men några tjusiga tofsar hinner inte växa ut på en vecka. Jag försökte få dem likadana i alla fall. Det lyckades inte riktigt. Men det spelar nog inte så stor roll, om vi bara klarar av att inte gå på fel håll och visa tänderna rätt och så.
Muffin är väldigt glad i folk, så det blir nog svårt för henne att förstå att hon ska stå still och inte klänga på domaren.

måndag 25 december 2006

Hmm vilken ska man ta?
Här ser ni Muffin med sina julklappar, en prasslande tygring och ett rep med gummikorvar. Nu när Muffin upplevt sin första jul kan vi nog konstatera att hon gillar julen! Hon låg i soffan och tittade uppmärksamt på kalle anka. senare, vid julklappsutdelningen låg hon trött och lycklig och sov, blev absolut inte drabbad av julstress... Vid julmiddan slank det ju ner en del gobitar, det är ju oundvikligt, men hon klarade det också och har (hittills) inte drabbats av magbesvär. Muffin öppnade sina klappar sakta och fint och rev pappret i små smulor.

söndag 24 december 2006

Har varit snäll!
Nu väntar vi alla på tomten. Men bästa julklappen sitter redan under granen.

lördag 23 december 2006

pumi möter bock
Muffin hälsar på julbocken. Lite stel, men säkert en hygglig typ.
Sen var det lite panik. Vi skulle städa undan lite gamla tidningar och sånt. Max bar ut skräp. Nelly skulle göra fint i kaninburen och lägga tidningspapper i botten. Plötsligt ramlade kuvertet med nummerlappen till utställningen på My Dog ut ur en tidning.
Hjälp - var är det andra kuvertet? Det är två olika utställningar, så det kom i två kuvert.
Jag fick sitta och gå igenom alla tidningarna. Men jag hittade det till sist.

Om inte Nelly tagit den tidningen, hade vi inte märkt nåt förrän dan före utställningen. Då hade vi inte haft en aning om vart det kunde vara och det hade varit för sent att fixa ny lapp.

Nu hittar vi inte julgransfoten. Vi åker och köper en ny.

Under tiden som vi letade igenom tidningar julpyntade Muffin trädgården med små pappersbitar, en plastflaska, en söndersliten kartong och lite andra saker som hon snodde i stallet och hönshuset. Dessutom blev hon alldeles lerig igen.

hugo-påse
Det här är en hundpåse av det lite lyxigare slaget.
Nu har vi köpt alla julklappar, och kunde inte låta bli ett besök hos Hugo.
Hugo är en kinesisk nakenhund, som i går tog emot iklädd tomtedräkt, i sin affär bakom Drottningtorget.
Han jobbar verkligen i affären, går fram och hälsar varje ny kund välkommen med vänliga kindpussar (om man sätter sig ner).
Det mesta i denna lyxiga hundaffär är inte i Muffins storlek, men en fin grej hittade jag. (Muffin var förstås inte med, det ska ju bli en överraskning).

Nu ska vi åka och hämta en ekologisk skinka som vi tingat. Sen är allt klart.
Utom en del städning, men det får vara. GOD JUL TILL ER ALLA!

torsdag 21 december 2006

Jag och Pumin!
Här ser ni då äntligen den klippta Muffinen. Jag har nyss kommit från bussen på bilden.
Idag annars har jag haft skolavslutning, så jag slutade jättetidigt. Då kunde jag äntligen gå promenad med Muffin, annars har det ju varit svart när jag kommit hem...
Idag var det inte jättfint väder men det regnade inte! :D
Vi gick med Linn och Bimbo bort till skolan. Det är bra att Muffin går med Bimbo ofta, hon är en bra uppfostrare,och säger ifrån när Muffin inte uppför sig. Så hon drar tex. mindre när Bimbo är med.
Vad förvånad jag blev när en prydlig nyklippt pumi mötte mig i trädgården när jag kom hem istället för det toviga troll jag lämnade i morse! Nelly har gjort ett toppenjobb. (Bilder kommer när det blir lite ljusare).

onsdag 20 december 2006

Jippie! igår kom dom nya saxarna med posten! En stor lång och en liten för finare arbeten. Så idag har jag klippt Muffin nästan hela dagen, och nu är hon en rastypisk pumi med fina propotioner. :P Snart kommer mamma hem, då får vi allt se vad hon tycker, haha. (hon vet inte att jag klippt hela muffin, hon sa bara: om du vill kan du testa saxarna och klippa bort lite tovor! Och nu har jag klippt bort halva hunden, haha. Saxarna var toppenbra och vassa! Imorgon lägger jag nog upp bilder på den nya frisyren, om mamma kan ta några fina.

lördag 16 december 2006

Muffin fyllde nyss ett halvår, fast vi glömde fira det (det var nog därför hon bet av kopplet, för det var den dan).
Idag plockade jag fram en hundbok och jämförde bilden på hundens tänder med Muffins gap. Hon har fått alla 42 tänderna och de sitter på rätt ställen.
Vi mätte henne också. 37 centimeter har hon hunnit bli över manken.

Om ni vill se en bild på alla som var med på ungdomsgruppens avslutning så finns det en på
http://alingsasbhk.se. Klicka på Ungdom och sedan på Avslutning.

Tvättsortering
Nu är det mörkt och kallt och vått hela tiden. Men det saknas inte inomhusaktiviteter. Muffin tyckte vi var lite slöa med tvättsorteringen och tog saken i egna tänder.
Nelly löste saken på pumivis, alltså med dragkamp.
Tyget höll.
Jag har nu beställt en sax! Tack Marre, jag hade så svårt att välja, nu tog jag samma som du.

torsdag 14 december 2006

Hopknutet igen
Nu har Muffin snart gjort allt bus som Izzo gjorde. I tisdags på ridklubben bet hon av kopplet i ett nafs.
Jag trodde hon låg under stolen och gnagde på sitt tuggben när jag satt i fiket.
Men det var ett projekt för att komma loss och gå och tigga bullar från de andra gästerna.
Plötsligt var hunden i andra änden av lokalen.

Det här betyder att jag aldrig kan binda fast henne nånstans.
Har de en gång lyckats kommer de ihåg det till nästa gång.
Fast jag skulle nog ändå inte våga lämna henne ensam bunden.

söndag 10 december 2006

Muffin med sitt tuggben
De hade "fiskdamm" för hundarna som säsongsavslutning på ungdomsträffarna.
En massa roliga hundleksaker låg i gräset, hundarna fick springa in en i taget och ta vad de ville, och sen behålla det de hämtade ut.
När Nelly skickade fram Muffin kollade hon först på tennisbollen, men ändrade sig sedan och tog ett tuggben med sig tillbaka.
Några av hundarna vågade inte ta någon grej utan fick trugas.
Muffin har inga sådana betänkligheter.
Nu ska vi snart åka till avslutningen på ungdomsträffarna på klubben. Sen får vi börja på nya kurser och grejer till våren. Jag vill gå på agilitykurs till våren, men jag får vänta ett år till så muffin är gammal nog...suck* Under tiden får vi träna slalom och tunnel här hemma. Undrar vad vi ska göra för kul idag då? Det får vi se snart då.

lördag 09 december 2006

Vi har alla sju!
I dag hittade vi en dalmatiner längst ner i bingen på Ica Maxi. Så nu har vi samlat ihop alla sex hundarna man kan få på Icas bonuskuponger. Plus en schäfer som de tog in extra när de andra tog slut på lagret.
Tänk om det kommer en pumi med? Bäst att hålla ögonen öppna.

Raserna är (från vänster övre raden): Basset, papillon, dalmatiner. (Undre raden): Schäfer, bulldogg, cockerspaniel och mops.

tisdag 05 december 2006

Ren och söt!
Igår var en riktig hundvårds-dag! Jag badade Muffin från topp till tass, och klippte henne lite, och kardade. Det var första gången jag badade henne själv. Hon var duktig, hon gillar inte duschen, men hon får inte panik eller så, hon blir mest uttråkad och gäspar... Nu är hon jättesöt, jag klippte henne i ansiktet så hon skulle se bättre. Hon ser lite bichon-frise' aktig ut tycker jag, och hon luktar så gott! Men snart är det borta efter några regn-och lerpromenader till...och lermonstret är tillbaka*suck*. Men man måste ju öva på att klippa och så inför my dog.

måndag 04 december 2006

I dag när jag kom hem från jobbet hade Nelly badat och kammat Muffin och klippt henne lite i ansiktet så hon skulle se bättre ut. Vad bra! Muffin extra söt och extra fluffig.
muffin i fåtöljen

lördag 02 december 2006

2006/12/01
Fotot visar Muffins senaste trick - att riva sönder kvällstidningarnas sportbilagor i små små bitar. (Där står aldrig nåt om hundar).
Nu har vi anmält Muffin till den stora My Dog utställningen i trettonhelgen. Det är två utställningar, nationellt och internationellt. VI tog båda. (Jag hatar utställningar och gör alltid fel, men hon är ju en alldeles perfekt och vacker och charmerande pumivalp som måste visas upp för massorna).
-Jag gillar utställningar, säger Nelly.
Det är en finsk pumidomare på lördagen och en norsk på söndagen.