Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förDecember 2006

söndag 31 december 2006

NyĂ„rsafton Ă€r en stillsam historia. Max Ă€r ivĂ€g pĂ„ ett party i ÖrsbrĂ„ten och Nelly Ă€r hos sin kompis Linn. Peter har influensa och ligger mest och sover. Jag och Muffin har lekt gömma bilnyckeln. Hon hittar den och byter mot en bit köttbulle. Om jag nĂ„gonsin tappar bort den Ă€r det vĂ€ldigt bra att hon Ă€r instĂ€lld pĂ„ att hitta den.
Sen har vi lekt rulla bollen, en sorts lekapportering. Jag rullar ivÀg en boll, hon hÀmtar och ska lÀgga den i min hand, sÄ fÄr hon godis. Hon vill hellre att jag ska försöka ta bollen, sÄ det Àr inte helt enkelt.

fredag 29 december 2006

lovlediga
Nu Àr det en vecka kvar till My dog. Vi tÀnker klippa och bada henne den hÀr helgen och sen lÄta det vara.
Nelly har gjort det mesta jobbet redan. Hon ska fÄ sköta all klippning sen, hon Àr mycket bra pÄ att fÄ till det med form och design. Nu har jag ocksÄ provat de nya saxarna, och de Àr superbra. Tysta och vassa och lÀtta att hÄlla. Vi har haft öronen kortklippta pÄ henne hela tiden eftersom de var tunga i början. Nu hÀnger de inte lÀngre, men nÄgra tjusiga tofsar hinner inte vÀxa ut pÄ en vecka. Jag försökte fÄ dem likadana i alla fall. Det lyckades inte riktigt. Men det spelar nog inte sÄ stor roll, om vi bara klarar av att inte gÄ pÄ fel hÄll och visa tÀnderna rÀtt och sÄ.
Muffin Àr vÀldigt glad i folk, sÄ det blir nog svÄrt för henne att förstÄ att hon ska stÄ still och inte klÀnga pÄ domaren.

mćndag 25 december 2006

Hmm vilken ska man ta?
HÀr ser ni Muffin med sina julklappar, en prasslande tygring och ett rep med gummikorvar. Nu nÀr Muffin upplevt sin första jul kan vi nog konstatera att hon gillar julen! Hon lÄg i soffan och tittade uppmÀrksamt pÄ kalle anka. senare, vid julklappsutdelningen lÄg hon trött och lycklig och sov, blev absolut inte drabbad av julstress... Vid julmiddan slank det ju ner en del gobitar, det Àr ju oundvikligt, men hon klarade det ocksÄ och har (hittills) inte drabbats av magbesvÀr. Muffin öppnade sina klappar sakta och fint och rev pappret i smÄ smulor.

söndag 24 december 2006

Har varit snÀll!
Nu vÀntar vi alla pÄ tomten. Men bÀsta julklappen sitter redan under granen.

lördag 23 december 2006

pumi möter bock
Muffin hÀlsar pÄ julbocken. Lite stel, men sÀkert en hygglig typ.
Sen var det lite panik. Vi skulle stÀda undan lite gamla tidningar och sÄnt. Max bar ut skrÀp. Nelly skulle göra fint i kaninburen och lÀgga tidningspapper i botten. Plötsligt ramlade kuvertet med nummerlappen till utstÀllningen pÄ My Dog ut ur en tidning.
HjÀlp - var Àr det andra kuvertet? Det Àr tvÄ olika utstÀllningar, sÄ det kom i tvÄ kuvert.
Jag fick sitta och gÄ igenom alla tidningarna. Men jag hittade det till sist.

Om inte Nelly tagit den tidningen, hade vi inte mÀrkt nÄt förrÀn dan före utstÀllningen. DÄ hade vi inte haft en aning om vart det kunde vara och det hade varit för sent att fixa ny lapp.

Nu hittar vi inte julgransfoten. Vi Äker och köper en ny.

Under tiden som vi letade igenom tidningar julpyntade Muffin trÀdgÄrden med smÄ pappersbitar, en plastflaska, en söndersliten kartong och lite andra saker som hon snodde i stallet och hönshuset. Dessutom blev hon alldeles lerig igen.

hugo-pÄse
Det hÀr Àr en hundpÄse av det lite lyxigare slaget.
Nu har vi köpt alla julklappar, och kunde inte lÄta bli ett besök hos Hugo.
Hugo Àr en kinesisk nakenhund, som i gÄr tog emot iklÀdd tomtedrÀkt, i sin affÀr bakom Drottningtorget.
Han jobbar verkligen i affÀren, gÄr fram och hÀlsar varje ny kund vÀlkommen med vÀnliga kindpussar (om man sÀtter sig ner).
Det mesta i denna lyxiga hundaffÀr Àr inte i Muffins storlek, men en fin grej hittade jag. (Muffin var förstÄs inte med, det ska ju bli en överraskning).

Nu ska vi Äka och hÀmta en ekologisk skinka som vi tingat. Sen Àr allt klart.
Utom en del stÀdning, men det fÄr vara. GOD JUL TILL ER ALLA!

torsdag 21 december 2006

Jag och Pumin!
HÀr ser ni dÄ Àntligen den klippta Muffinen. Jag har nyss kommit frÄn bussen pÄ bilden.
Idag annars har jag haft skolavslutning, sÄ jag slutade jÀttetidigt. DÄ kunde jag Àntligen gÄ promenad med Muffin, annars har det ju varit svart nÀr jag kommit hem...
Idag var det inte jÀttfint vÀder men det regnade inte! :D
Vi gick med Linn och Bimbo bort till skolan. Det Àr bra att Muffin gÄr med Bimbo ofta, hon Àr en bra uppfostrare,och sÀger ifrÄn nÀr Muffin inte uppför sig. SÄ hon drar tex. mindre nÀr Bimbo Àr med.
Vad förvÄnad jag blev nÀr en prydlig nyklippt pumi mötte mig i trÀdgÄrden nÀr jag kom hem istÀllet för det toviga troll jag lÀmnade i morse! Nelly har gjort ett toppenjobb. (Bilder kommer nÀr det blir lite ljusare).

onsdag 20 december 2006

Jippie! igÄr kom dom nya saxarna med posten! En stor lÄng och en liten för finare arbeten. SÄ idag har jag klippt Muffin nÀstan hela dagen, och nu Àr hon en rastypisk pumi med fina propotioner. :P Snart kommer mamma hem, dÄ fÄr vi allt se vad hon tycker, haha. (hon vet inte att jag klippt hela muffin, hon sa bara: om du vill kan du testa saxarna och klippa bort lite tovor! Och nu har jag klippt bort halva hunden, haha. Saxarna var toppenbra och vassa! Imorgon lÀgger jag nog upp bilder pÄ den nya frisyren, om mamma kan ta nÄgra fina.

lördag 16 december 2006

Muffin fyllde nyss ett halvÄr, fast vi glömde fira det (det var nog dÀrför hon bet av kopplet, för det var den dan).
Idag plockade jag fram en hundbok och jÀmförde bilden pÄ hundens tÀnder med Muffins gap. Hon har fÄtt alla 42 tÀnderna och de sitter pÄ rÀtt stÀllen.
Vi mÀtte henne ocksÄ. 37 centimeter har hon hunnit bli över manken.

Om ni vill se en bild pÄ alla som var med pÄ ungdomsgruppens avslutning sÄ finns det en pÄ
http://alingsasbhk.se. Klicka pÄ Ungdom och sedan pÄ Avslutning.

TvÀttsortering
Nu Àr det mörkt och kallt och vÄtt hela tiden. Men det saknas inte inomhusaktiviteter. Muffin tyckte vi var lite slöa med tvÀttsorteringen och tog saken i egna tÀnder.
Nelly löste saken pÄ pumivis, alltsÄ med dragkamp.
Tyget höll.
Jag har nu bestÀllt en sax! Tack Marre, jag hade sÄ svÄrt att vÀlja, nu tog jag samma som du.

torsdag 14 december 2006

Hopknutet igen
Nu har Muffin snart gjort allt bus som Izzo gjorde. I tisdags pÄ ridklubben bet hon av kopplet i ett nafs.
Jag trodde hon lÄg under stolen och gnagde pÄ sitt tuggben nÀr jag satt i fiket.
Men det var ett projekt för att komma loss och gÄ och tigga bullar frÄn de andra gÀsterna.
Plötsligt var hunden i andra Ànden av lokalen.

Det hÀr betyder att jag aldrig kan binda fast henne nÄnstans.
Har de en gÄng lyckats kommer de ihÄg det till nÀsta gÄng.
Fast jag skulle nog ÀndÄ inte vÄga lÀmna henne ensam bunden.

söndag 10 december 2006

Muffin med sitt tuggben
De hade "fiskdamm" för hundarna som sÀsongsavslutning pÄ ungdomstrÀffarna.
En massa roliga hundleksaker lÄg i grÀset, hundarna fick springa in en i taget och ta vad de ville, och sen behÄlla det de hÀmtade ut.
NÀr Nelly skickade fram Muffin kollade hon först pÄ tennisbollen, men Àndrade sig sedan och tog ett tuggben med sig tillbaka.
NÄgra av hundarna vÄgade inte ta nÄgon grej utan fick trugas.
Muffin har inga sÄdana betÀnkligheter.
Nu ska vi snart Äka till avslutningen pÄ ungdomstrÀffarna pÄ klubben. Sen fÄr vi börja pÄ nya kurser och grejer till vÄren. Jag vill gÄ pÄ agilitykurs till vÄren, men jag fÄr vÀnta ett Är till sÄ muffin Àr gammal nog...suck* Under tiden fÄr vi trÀna slalom och tunnel hÀr hemma. Undrar vad vi ska göra för kul idag dÄ? Det fÄr vi se snart dÄ.

lördag 09 december 2006

Vi har alla sju!
I dag hittade vi en dalmatiner lÀngst ner i bingen pÄ Ica Maxi. SÄ nu har vi samlat ihop alla sex hundarna man kan fÄ pÄ Icas bonuskuponger. Plus en schÀfer som de tog in extra nÀr de andra tog slut pÄ lagret.
TÀnk om det kommer en pumi med? BÀst att hÄlla ögonen öppna.

Raserna Àr (frÄn vÀnster övre raden): Basset, papillon, dalmatiner. (Undre raden): SchÀfer, bulldogg, cockerspaniel och mops.

tisdag 05 december 2006

Ren och söt!
IgÄr var en riktig hundvÄrds-dag! Jag badade Muffin frÄn topp till tass, och klippte henne lite, och kardade. Det var första gÄngen jag badade henne sjÀlv. Hon var duktig, hon gillar inte duschen, men hon fÄr inte panik eller sÄ, hon blir mest uttrÄkad och gÀspar... Nu Àr hon jÀttesöt, jag klippte henne i ansiktet sÄ hon skulle se bÀttre. Hon ser lite bichon-frise' aktig ut tycker jag, och hon luktar sÄ gott! Men snart Àr det borta efter nÄgra regn-och lerpromenader till...och lermonstret Àr tillbaka*suck*. Men man mÄste ju öva pÄ att klippa och sÄ inför my dog.

mćndag 04 december 2006

I dag nÀr jag kom hem frÄn jobbet hade Nelly badat och kammat Muffin och klippt henne lite i ansiktet sÄ hon skulle se bÀttre ut. Vad bra! Muffin extra söt och extra fluffig.
muffin i fÄtöljen

lördag 02 december 2006

2006/12/01
Fotot visar Muffins senaste trick - att riva sönder kvÀllstidningarnas sportbilagor i smÄ smÄ bitar. (DÀr stÄr aldrig nÄt om hundar).
Nu har vi anmÀlt Muffin till den stora My Dog utstÀllningen i trettonhelgen. Det Àr tvÄ utstÀllningar, nationellt och internationellt. VI tog bÄda. (Jag hatar utstÀllningar och gör alltid fel, men hon Àr ju en alldeles perfekt och vacker och charmerande pumivalp som mÄste visas upp för massorna).
-Jag gillar utstÀllningar, sÀger Nelly.
Det Àr en finsk pumidomare pÄ lördagen och en norsk pÄ söndagen.