Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förNovember 2006

onsdag 29 november 2006

Jaadu, nu har man varit lite slapp med att blogga... I söndags var vi på ungdomsträff med agility. Muffin var bäst av alla. Det var inte så många som kom men det gick jju bra ändå. Mamma var ledare, hon var duktig, haha. Vi övade på tunneln och slalom. Nästa gång är det avslutning, trist, men sen kommer ju julen och snön, och det blir kallt om tassarna...Annars gör vi inte så mycket nuförtiden. Muffin blir fetare och sötare för varje dag. Själv längtar man till julen nu! Muffin ska få ett rep med gummikorvar på i julklapp...(oj, nu får vi hoppas att hon inte läser det här!) Hehe, men vi får väl försöka träna på så hon får lite julhyfs, och inte snor skinkan och biter gästerna:P

lördag 25 november 2006

Örontvätt
Muffin och Max är genomvåta efter att ha varit ute i skogen på långpromenad i ösregnet. De torkar sig genom att rulla runt i min säng.
Muffin tycker Max öron måste tvättas.

söndag 19 november 2006

I tv-soffan
Nu är Muffin fem månader och en vecka. Hon börjar bete sig som en tonåring. Gillar att ta plats i tv-soffan. Och sen vill hon gärna hänga ute med katterna, eller stå och lyssna efter grannhundarna. Jag är slapp med träningen nu när kursen är slut. Har nån sorts idé om att jag ska lära henne ställa upp sig snyggt för utställning.
Varje gång hon tigger vid matbordet ska jag träna Stå tänker jag.
Få se om jag kan hålla det. Hon kommer att hålla sin del (att tigga), den saken är klar.

onsdag 15 november 2006

Hej! Idag har det väl inte hänt sådär jättemycket. Fast imorses var Muffins hörntand jättelös! och hon slickade och det blödde, så jag drog av den. Nu har hon ju inga hörntänder kvar! Dom nya e på väg upp, men det går rätt långsamt... Så förut när vi tränade med apportbocken gick det inte så bra, den e ju av plast och rätt hal, så hon fick inget grepp, och kunde inte hålla den.:P

tisdag 14 november 2006

Muffin lyssnar på fågelsången!
Den här bilden är från imorses, när muffin var på skogspromenad. Hennes vänsteröra reste sig när hon lyssnade på fågelsången:) Men nu på kvällen hänger örat igen! Dom är olika från dag till dag, helt knasigt, men man får väl sluta fundera på dom där öronen, dom är som dom är helt enkelt.

söndag 12 november 2006

pepsy och muffin i skogen!
Igår var det ungdomsträff igen, och den här gången var Pepsy med! Vi tränade uppletande, att hunden ska hitta en leksak som man gömt inom ett område. Det gick bra för Muffin, hon e ju valp, och har inte gjort det så mycket, så det gick mycket bra. Nästa gång är det agility på schemat!

torsdag 09 november 2006

söta vovvar!
Idag har Muffins kompis, bichon havanaisen Pepsy varit på besök. Muffin gillar verkligen Pepsy. Dom springer runt och leker som riktiga vildar! Pepsy är mindre än Muffin, så när hon kommer i full fart och inte kan stanna hoppar hon över Pepsy! En gång hoppade hon bock, tog i med framtassarna lite och skuttade över ryggen på honom! Det var väldigt kul, men tyvärr fick vi inte med det på bild.

tisdag 07 november 2006

Hej! Idag var jag förkyld, och hemma från skolan. Så jag och Muffin satte oss och tittade på videon 'små hundar'. Muffin gillade det verkligen. Jag förstår inte dom som säger att hundar inte kan se teven! Muffin tittar hela tiden när det är hundar på teven.Hon tittar även när det är tyst, så hon ser dom verkligen! Hon tycker bäst om när det är japansk spets eller shipperke, hon ser nog dom bättre för att dom är svarta och vita. Det är som att hon ser på konturerna att det är en hund på teven. Och hon går fram och nosar och tittar, och sen går hon runt och kollar bakom teven(!) Som om hon tror att hunden är instängd i lådan!

måndag 06 november 2006

Muffin, Charlie och William
I dag var det avslutning på allmänlydnaden.
Tre hundar fick bakläxa på Stanna kvar. Gissa vilka?
Jo, William, Charlie och Muffin, som sen när kursen var slut äntligen fick busa med varandra.
Muffin sprang så hon blev helt utmattad.

söndag 05 november 2006

Hej! Vi har ju inte bara muffin som vill synas här på bloggen, vi har ju faktiskt massa andra djur som vill vara med på ett hörn. Här ser ni till exempel äldsta katten mårran, med sin dotter Mucklan. Lika som bär är dom, när dom tittar på muffins slalomträning.söta kissar!popsy äter!popsen
Här ser ni även kaninen popsy, som betar i sin hage, lycklig över att snön har smält igen!
slalomträning!
Idag har vi tränat med slalompinnarna för första gången. Det gick bra. Mamma visade och Muffin gick runt pinnarna.
Vi gick ut på skogspromenad i skymningen och det mörknade på allteftersom. Hela familjen var med, vilket inte är så vanligt. Peter och Nelly kom på efterkälken och jag, Max och Muffin skulle vänta in dem i fullmånens bleka sken.
Det tog lång tid och vi trodde nästan de gått vilse. Sen började de låta, yla som varulvar inne i skogen för att skrämma oss. Muffin skällde inte, sprang inte för att hämta dem eller började hoppa på oss. Hon gjorde som vi, stod blickstill och väntade.
Hon fattade förstås att det var dom hela tiden.
Det var för mörkt för att ta kort.
Nya strumpor är bäst
Istället får ni se min nya strumpa som Muffin la beslag på när vi kom hem.
Hon tar allt och jag uppmuntrar det. Alla strumpor, vantar, mössor, tappade tärningar, och konstiga småprylar hon tar byts ut mot godis och får beröm.
Det är så kul med en hund som glatt hämtar allt man ber om, så det är värt besväret att den tar fel saker ibland.

torsdag 02 november 2006

jihaa! en egen tunnel!
Hej! Idag har vi tränat med den nya tunneln för första gången. Muffin var så duktig och sprang genom tunneln.Hon tyckte det var riktigt kul.
Muffin gillar snö!
Så kom första snön! Muffin gillar!
Hon har inte varit förtjust i regn. Men kyla och snö är kul.
Hon ser allt mer ut som en isbjörn också.
Igår fick jag presenter på jobbet, i förskott till min födelsedag. Gissa vad?
En agilitytunnel och en slalombana!
Nu ska här tränas. Hela vintern.