Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förOctober 2006

söndag 29 oktober 2006

snaarrk, såå trött!
Hejsan! Idag var Muffin på valp-kurs med spårning på morgonen. Muffin gick ett litet spår på 50 meter, hon spårade jättebra med näsan i marken. Senare var hon och jag på ungdoms-kurs. Hon var jätteduktig, vi tränade lydnad, ligg, sitt, plats och inkallning. Hon var bäst på inkallnig, som vanligt. Hon ålar sej så att ledaren nästan tappar henne, sen springer hon som en torped! Fast hon var bra på plats också, men på ligg var hon inte så bra. Det var kallt och blött på marken, hon fuskade och försökte ligga utan att magen nuddade gräset. Det såg ganska kul ut. Sen blev hon utmattad och somnade i fåtöljen.

måndag 09 oktober 2006

Idag har vi varit på valpkurs igen. Muffin är såå duktig, utom på stanna kvar då, men det kan man ju inte begära av en liten bebis.

Gå fint i koppel är inte heller vår bästa gren.

Men på NEJ träning är vi stjärnor. Muffin vet precis vad det går ut på och väntar ivrigt på mitt Nej. Kommer det inte så stannar hon ändå med nosen en bit från korvfatet och stirrar anklagande på mig: Hopplösa människa, det är din replik nu!

Sensmoral: Det är lättare att lura en hundkursinstruktör än att uppfostra en hundvalp.

söndag 01 oktober 2006

Idag har Muffin och jag varit på ungdomsträff på Alingsås brukshundsklubb. Det gick bra, Muffin var lydig och snäll. Hon träffade många trevliga hundar, bland annat en cockerspaniel och en glad valp av rasen Portugisisk vattenhund.
ungdomsträffen