Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förOctober 2006

tisdag 31 oktober 2006

Agnes och Muffin i regnet
Nu Àr det vintertid och nattsvart nÀr vi Äker till ridhuset.
Muffin och basseten Agnes gillar bÄda att dricka ur vattenpölar.
Agnes blev utslÀngd frÄn fiket för att hon försökte vÀlta soptunnan. Men Muffin fick vara kvar.
Hon hade nog ocksÄ gÀrna velat vÀlta soptunnan, men satt fast i koppel.

söndag 29 oktober 2006

pÄ spÄrkursi skogen.
TvÄ stora killkompisar pÄ valpkursen vÀntar pÄ att fÄ gÄ sina spÄr.
snaarrk, sÄÄ trött!
Hejsan! Idag var Muffin pÄ valp-kurs med spÄrning pÄ morgonen. Muffin gick ett litet spÄr pÄ 50 meter, hon spÄrade jÀttebra med nÀsan i marken. Senare var hon och jag pÄ ungdoms-kurs. Hon var jÀtteduktig, vi trÀnade lydnad, ligg, sitt, plats och inkallning. Hon var bÀst pÄ inkallnig, som vanligt. Hon Älar sej sÄ att ledaren nÀstan tappar henne, sen springer hon som en torped! Fast hon var bra pÄ plats ocksÄ, men pÄ ligg var hon inte sÄ bra. Det var kallt och blött pÄ marken, hon fuskade och försökte ligga utan att magen nuddade grÀset. Det sÄg ganska kul ut. Sen blev hon utmattad och somnade i fÄtöljen.

lördag 28 oktober 2006

Hej igen!
Nu har vi kommit hem frÄn en trevlig skogspromenad. Muffin hade pÄ sig en fin halsduk som vi hittade, fÀrgen passade fint till hennes pÀls.
Regnet bara öser ner, Muffin fick hoppa in i dushen, hon var full med lera, dushen blev nÀstan svart.Och hennes pÀls har en otrolig förmÄga att samla pÄ sig allt ifrÄn smÄ kvistar till hela buskage.Muffin tappar alla tÀnder med rekordfart nu.IgÄr tappade hon en stor hörntand, det var den första tanden som vi hittade. Eller rÀttare sagt mamma drog av den, för den hÀngde jÀttelöst. Den nya hörntanden har redan vuxit fram under. Imorgon ska vi pÄ ungdomskurs pÄ brukshunds-klubben, vi fÄr hoppas att det gÄr bra dÄ. Men muffin brukar vara lydig, hon Àr bÀst pÄ ligg, sitt, inkallning och spela död.jag och muffin ute i höstrusket

fredag 20 oktober 2006

Muffin vill helst inte gÄ ut nÀr det regnar. Jag fÄr locka och pocka. Men nÀr hon vÀl Àr ute sÄ Àr det full rulle. Hon Àlskar vÄt mossa, att kasta sig hit och dit och göra lÄtsasattacker mot mig och kottar, pinnar och stenar. I morse fick hon nog spÄr pÄ Àlgen, som lyckligtvis inte var sÄ nÀra att hon hade chans att sticka efter.
Öronen fortsĂ€tter att peka hit och dit. Och hon har en alldeles ljuvlig fluffig tĂ€t pĂ€ls.
Muffin i mossan

mćndag 16 oktober 2006

I dag har Nelly och Muffin varit pÄ brukshundklubben och fÄtt lite tips om freestyleövningar.
Det Àr gratis att vara med pÄ ungdomstrÀffarna, ÀndÄ Àr det inte sÄ mÄnga dÀr. Konstigt, men bra, för dÄ blir det ju bra trÀning för de som Àr dÀr.

Sen har jag blivit lite klokare pÄ Muffins fÀrg. Creme trodde jag det kallades. Fawn stÄr det i stamtavlan. Och tittar man i rasbeskrivningen Àr creme en underavdelning till fawn. Och fawn heter fakó pÄ ungerska. Men vad betyder det dÀr mystiska fakó?

lördag 14 oktober 2006

NÀr det gÀller hunddressyr har mycket reviderats de senaste 20 Ären. NÀr det gÀller valpuppfostran har en del blivit modernare. Man uppmanas inte att daska valpar med tidningar lÀngre till exempel. Men andra tips och rÄd lever kvar Är efter Är utan att ifrÄgasÀttas. Det hÀr med att smÄ valpar ska trÀnas att vara ensamma till exempel. Att om man inte trÀnade dem till ensamhet skulle de bara stÄ och yla nÀr de lÀmnades som vuxna. Min teori Àr att hundar som vÀxer upp i en familj dÀr folk kommer och gÄr klarar att vara ensamma nÀr de Àr mogna för det, precis som det kommer en dag nÀr barnen kan vara ensamma hemma nÄgra timmar utan att bli oroliga. Utan att man har trÀnat dem till det som bebisar.
Samma sak med sovplatser. "VÀnjer du valpen att sova i sÀngen mÄste den alltid fÄ göra det". Bullshit. SÀger Muffin.

mćndag 09 oktober 2006

Idag har vi varit pÄ valpkurs igen. Muffin Àr sÄÄ duktig, utom pÄ stanna kvar dÄ, men det kan man ju inte begÀra av en liten bebis.

GÄ fint i koppel Àr inte heller vÄr bÀsta gren.

Men pÄ NEJ trÀning Àr vi stjÀrnor. Muffin vet precis vad det gÄr ut pÄ och vÀntar ivrigt pÄ mitt Nej. Kommer det inte sÄ stannar hon ÀndÄ med nosen en bit frÄn korvfatet och stirrar anklagande pÄ mig: Hopplösa mÀnniska, det Àr din replik nu!

Sensmoral: Det Àr lÀttare att lura en hundkursinstruktör Àn att uppfostra en hundvalp.

söndag 08 oktober 2006

Hej, hej. Idag var vi pÄ pumi trÀff pÄ Tjolöholms slott. Det var roligt.Muffin trÀffade mÄnga nya pumi i alla fÀrger och storlekar, bland annat hennes kusin R2. Det var tvÄ andra creme pumis dÀr, Otto och Frasse, tvÄ snÀlla farbröder. Först gick vi en lÄng promenad i den vackra naturen runt slottet, sen fikade vi vid havet, och trÀnade lite. Man fick Àven tillfÀlle att lÀra sig klippning. Muffin uppförde sig bra hela tiden. Det var cirka 30 pumis sammanlagt, frÄn minst fyra olika kennlar.
R2, son till Caos, som Àr bror till Curt, som Àr halvbror till Muffin!
Fler bilder finns hÀr!

fredag 06 oktober 2006

Muffin hemma igen
I dag har Muffin varit med pÄ jobbet. Först var hon överentusiastisk och gnagde pÄ alla med sina sylvassa tÀnder. Hon bet hÄl pÄ Ingelas nylonstrumpor.
Sen smugglade jag in henne pÄ arbetsrummet och det gick jÀttebra först, hon lÄg still pÄ sin filt och gnagde pÄ ett tuggben. Sen kom stÀdvagnen och dÄ slog hon alarm och skÀllde som besatt.
Sen gick vi runt och hÀlsade pÄ fler mÀnniskor, dÄ var hon sömnig och det gick bÀttre och bÀttre. Allra bÀst skulle det nog gÄtt om hon sovit hela tiden. Folk blir lÀtt skrÀmda av en studsande pumi Àven om de försöker verka coola.

onsdag 04 oktober 2006

Idag har Peter fyllt Är. Kul tycker Muffin, speciellt att döda presentpapper. IgÄr fick hon stryk av kattmamman, nÀr hon kom för nÀra hennes unge. Ett litet sÄr pÄ varje öra resulterade det i. Och lite blod i pÀlsen, vi fÄr bada henne nÀr sÄret lÀkt. PÄ söndag ska vi pÄ pumitrÀff, sÄ dÄ mÄste hon vara fin.

söndag 01 oktober 2006

Idag har Muffin och jag varit pÄ ungdomstrÀff pÄ AlingsÄs brukshundsklubb. Det gick bra, Muffin var lydig och snÀll. Hon trÀffade mÄnga trevliga hundar, bland annat en cockerspaniel och en glad valp av rasen Portugisisk vattenhund.
ungdomstrÀffen