Skip to main content.

Arkiv

Arkiv förOctober 2006

tisdag 31 oktober 2006

Agnes och Muffin i regnet
Nu är det vintertid och nattsvart när vi åker till ridhuset.
Muffin och basseten Agnes gillar båda att dricka ur vattenpölar.
Agnes blev utslängd från fiket för att hon försökte välta soptunnan. Men Muffin fick vara kvar.
Hon hade nog också gärna velat välta soptunnan, men satt fast i koppel.

söndag 29 oktober 2006

på spårkursi skogen.
Två stora killkompisar på valpkursen väntar på att få gå sina spår.
snaarrk, såå trött!
Hejsan! Idag var Muffin på valp-kurs med spårning på morgonen. Muffin gick ett litet spår på 50 meter, hon spårade jättebra med näsan i marken. Senare var hon och jag på ungdoms-kurs. Hon var jätteduktig, vi tränade lydnad, ligg, sitt, plats och inkallning. Hon var bäst på inkallnig, som vanligt. Hon ålar sej så att ledaren nästan tappar henne, sen springer hon som en torped! Fast hon var bra på plats också, men på ligg var hon inte så bra. Det var kallt och blött på marken, hon fuskade och försökte ligga utan att magen nuddade gräset. Det såg ganska kul ut. Sen blev hon utmattad och somnade i fåtöljen.

lördag 28 oktober 2006

Hej igen!
Nu har vi kommit hem från en trevlig skogspromenad. Muffin hade på sig en fin halsduk som vi hittade, färgen passade fint till hennes päls.
Regnet bara öser ner, Muffin fick hoppa in i dushen, hon var full med lera, dushen blev nästan svart.Och hennes päls har en otrolig förmåga att samla på sig allt ifrån små kvistar till hela buskage.Muffin tappar alla tänder med rekordfart nu.Igår tappade hon en stor hörntand, det var den första tanden som vi hittade. Eller rättare sagt mamma drog av den, för den hängde jättelöst. Den nya hörntanden har redan vuxit fram under. Imorgon ska vi på ungdomskurs på brukshunds-klubben, vi får hoppas att det går bra då. Men muffin brukar vara lydig, hon är bäst på ligg, sitt, inkallning och spela död.jag och muffin ute i höstrusket

fredag 20 oktober 2006

Muffin vill helst inte gå ut när det regnar. Jag får locka och pocka. Men när hon väl är ute så är det full rulle. Hon älskar våt mossa, att kasta sig hit och dit och göra låtsasattacker mot mig och kottar, pinnar och stenar. I morse fick hon nog spår på älgen, som lyckligtvis inte var så nära att hon hade chans att sticka efter.
Öronen fortsätter att peka hit och dit. Och hon har en alldeles ljuvlig fluffig tät päls.
Muffin i mossan

måndag 16 oktober 2006

I dag har Nelly och Muffin varit på brukshundklubben och fått lite tips om freestyleövningar.
Det är gratis att vara med på ungdomsträffarna, ändå är det inte så många där. Konstigt, men bra, för då blir det ju bra träning för de som är där.

Sen har jag blivit lite klokare på Muffins färg. Creme trodde jag det kallades. Fawn står det i stamtavlan. Och tittar man i rasbeskrivningen är creme en underavdelning till fawn. Och fawn heter fakó på ungerska. Men vad betyder det där mystiska fakó?

lördag 14 oktober 2006

När det gäller hunddressyr har mycket reviderats de senaste 20 åren. När det gäller valpuppfostran har en del blivit modernare. Man uppmanas inte att daska valpar med tidningar längre till exempel. Men andra tips och råd lever kvar år efter år utan att ifrågasättas. Det här med att små valpar ska tränas att vara ensamma till exempel. Att om man inte tränade dem till ensamhet skulle de bara stå och yla när de lämnades som vuxna. Min teori är att hundar som växer upp i en familj där folk kommer och går klarar att vara ensamma när de är mogna för det, precis som det kommer en dag när barnen kan vara ensamma hemma några timmar utan att bli oroliga. Utan att man har tränat dem till det som bebisar.
Samma sak med sovplatser. "Vänjer du valpen att sova i sängen måste den alltid få göra det". Bullshit. Säger Muffin.

måndag 09 oktober 2006

Idag har vi varit på valpkurs igen. Muffin är såå duktig, utom på stanna kvar då, men det kan man ju inte begära av en liten bebis.

Gå fint i koppel är inte heller vår bästa gren.

Men på NEJ träning är vi stjärnor. Muffin vet precis vad det går ut på och väntar ivrigt på mitt Nej. Kommer det inte så stannar hon ändå med nosen en bit från korvfatet och stirrar anklagande på mig: Hopplösa människa, det är din replik nu!

Sensmoral: Det är lättare att lura en hundkursinstruktör än att uppfostra en hundvalp.

söndag 08 oktober 2006

Hej, hej. Idag var vi på pumi träff på Tjolöholms slott. Det var roligt.Muffin träffade många nya pumi i alla färger och storlekar, bland annat hennes kusin R2. Det var två andra creme pumis där, Otto och Frasse, två snälla farbröder. Först gick vi en lång promenad i den vackra naturen runt slottet, sen fikade vi vid havet, och tränade lite. Man fick även tillfälle att lära sig klippning. Muffin uppförde sig bra hela tiden. Det var cirka 30 pumis sammanlagt, från minst fyra olika kennlar.
R2, son till Caos, som är bror till Curt, som är halvbror till Muffin!
Fler bilder finns här!

fredag 06 oktober 2006

Muffin hemma igen
I dag har Muffin varit med på jobbet. Först var hon överentusiastisk och gnagde på alla med sina sylvassa tänder. Hon bet hål på Ingelas nylonstrumpor.
Sen smugglade jag in henne på arbetsrummet och det gick jättebra först, hon låg still på sin filt och gnagde på ett tuggben. Sen kom städvagnen och då slog hon alarm och skällde som besatt.
Sen gick vi runt och hälsade på fler människor, då var hon sömnig och det gick bättre och bättre. Allra bäst skulle det nog gått om hon sovit hela tiden. Folk blir lätt skrämda av en studsande pumi även om de försöker verka coola.

onsdag 04 oktober 2006

Idag har Peter fyllt år. Kul tycker Muffin, speciellt att döda presentpapper. Igår fick hon stryk av kattmamman, när hon kom för nära hennes unge. Ett litet sår på varje öra resulterade det i. Och lite blod i pälsen, vi får bada henne när såret läkt. På söndag ska vi på pumiträff, så då måste hon vara fin.

söndag 01 oktober 2006

Idag har Muffin och jag varit på ungdomsträff på Alingsås brukshundsklubb. Det gick bra, Muffin var lydig och snäll. Hon träffade många trevliga hundar, bland annat en cockerspaniel och en glad valp av rasen Portugisisk vattenhund.
ungdomsträffen